Fotbollskaka

Serverar: 24 portioner

Ser så jättegoda ut att jag var tvungen att skriva ner dom...

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 270 g vetemjöl
  • 1 tsk apelsinskal, rivet
  • 2 apelsiner, pressa ur saften
  • Mörk chokladfrosting
  • ½ dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk kokosflingor
  • ½ msk kakao
  • Ljus frosting
  • ½ dl vispgrädde
  • 4 msk lemon curd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
    3. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl i en skål.Rör ner det i smeten. Tillsätt smör, apelsinskal och pressad saft.
    4. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 22x34 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna.
    5. Gör under tiden den ljusa och mörka frostingen till kakan på samma sätt.
    6. Koka upp grädden i en liten kastrull. Bryt chokladen i bitar. Dra kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält. Blanda ner florsocker, rör tills sockret smält.
    7. Blanda kokos med kakao i en plastpåse och skaka den.
    8. Bred ljus frosting över halva kakan, mörk på andra halvan.
    9. Strö vit kokos över den vita frostingen och mörk över den mörka chokladfrostingen. Skär kakan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben