Fransbrödbullar

Serverar: 25 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Dessa receptet har jag fått av min mamma, väldigt goda bullar..Tack Mamma.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g margarin
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 13-15 dl vetemjöl
  • 1 eller 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Smula jästen och lägg i en bunke. ¨ Smält margarinet och häll i vatten, blanda med jästen när det är 37º.
    2. Tillsätt salt och socker (Vill man kan man tillsätta ett ägg som gör att degen blir smidigare). Häll i ca 13 dl av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt, tillsätt mer vetemjöl om det behövs.
    3. Låt degen jäsa ca 40 minuter. Dela degen i 25 bitar och gör bullar av dem. Låt dem jäsa på plåten i ca 30 minuter.
    4. Pensla med ägg och häll på vallmofrö, ost eller dylikt.
    5. Grädda i 225-250 grader i ca 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben