Fredagsgryta

Serverar: 10 portioner

En god gryta som man förbereder dagen innan.

Ingredienser

  • Dag 1
  • 1 kg högrev benfritt ,skuren i bitar
  • 3 gula lökar ,skalad och hackad
  • 5 dl buljong
  • 3 dl rött vin
  • 2 vitlöksklyftor skalade och hackade
  • 2 brk kr tomater (a 250g)
  • ½ dl tomatpure
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • 2 morötter, skalade och delad i slantar
  • Dag 2
  • 500 g prinskorv
  • 1 brk minimajs (150g)
  • 500 g champinjoner
  • 2 paprikor valfri färg, hackad i bitar
  • Finklippt persilja
  • Instruktioner

    1. Dag 1 Blanda allt och koka i ca 2 timmar
    2. Dag 2 Tillsätt de övriga ingredienserna och låt det hela bli varmt Serveras med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben