Fröken Rosmarins mjuka kaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 50 minuter

Har du provat rosmarin i en mjuk kaka? Om inte så är det kanske dags nu!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk rosmarinblad
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 citron
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker med jordgubbssmak
  • 1-2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader
    2. Rör smör och socker poröst Stöt rosmarinbladen tillsammans med lite av florsockret i en mortel tills det är finfördelat.
    3. Tillsätt rosmarinsockrer, resten av florsockret och vaniljsocker, rör om en kort stund Tillsätt äggen ett i taget,och rör kraftigt Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål
    4. Riv skalet av citronen, pressa ur saften tillsätt mjölblandningen,citronskal och - saft i ägg- smeten Blanda samman smeten Smörj en form som rymmer c:a 2 l häll i smeten
    5. Grädda mitt i ugnen 40-50 min Känn efter med sticka om den är klar Stjälp upp och låt kakan kallna Glasyr: Blanda ingredienserna till en tjock glasyr. Ringla glasyren över kakan och lägg på små kvistar rosmarin

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben