Frösölax med senapsmak

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 40 minuter

här är ytterligare recept som jag hittat i nån tidning. gott var det.

Ingredienser

  • ca 1 kg fiskfile , gärna lax , skuren i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svart-eller vitpeppar
  • 1 purjolök , strimlad
  • 125 gr rökt lax , tunt skivad
  • 2 - 3 msk senap
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde , vispad
  • Instruktioner

    Om laxen har skinn, låt det sitta kvar. Salta och peppra. Fördela purjolök och rökt lax i ett ugnsäkert fat. Lägg laxbitarna ovanpå. Sätt in fatet ca 12 minuter i 175 graders ugnsvärme. Dra bort skinnet på fisken. Blanda senapen och mjölken. Blanda sen med grädden. Häll allt över fisken. Grädda vidare i 10 minuter eller tills laxen känns klar. Allt beror på fiskens tjocklek.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben