Ej testat av mig då jag inte kan äta lax, men min mor läste igenom receptet och sa "det vill jag ha", och det borgar för att det måste vara gott för den som kan äta lax och som tycker om det.
Ingredienser
Ca 1 kg fiskfilé, gärna lax
skuren i portionsbitar
1 tsk salt
2 krm svart- eller vitpeppar
1 purjolök, strimlad
125 g rökt lax, tunt skivad
2 - 3 msk senap
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde
Instruktioner
Om laxen har skinn, låt det sitta kvar. Salta och peppra. Fördela purjolök och rökt lax i ett ugnssäkert fat. Lägg laxbitarna ovanpå. Sätt in fatet ca 12 minuter i 175° och dra sedan bort skinnet på fisken.
Blanda senap och mjölk och blanda sedan med grädden. Häll allt över fisken. Grädda vidare i 10 minuter eller tills laxen känns klar. Allt beror på fiskens tjocklek.
Servera gärna med potatis, sockerärter och grönsallad.
Jättegott! Med fördel kan man ta grovmalen krögarsenap (tror jag den heter)