Ruths Frösölax med senapssmak

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 40 minuter

Ej testat av mig då jag inte kan äta lax, men min mor läste igenom receptet och sa "det vill jag ha", och det borgar för att det måste vara gott för den som kan äta lax och som tycker om det.

Ingredienser

  • Ca 1 kg fiskfilé, gärna lax
  • skuren i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svart- eller vitpeppar
  • 1 purjolök, strimlad
  • 125 g rökt lax, tunt skivad
  • 2 - 3 msk senap
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Om laxen har skinn, låt det sitta kvar. Salta och peppra. Fördela purjolök och rökt lax i ett ugnssäkert fat. Lägg laxbitarna ovanpå. Sätt in fatet ca 12 minuter i 175° och dra sedan bort skinnet på fisken.
    2. Blanda senap och mjölk och blanda sedan med grädden. Häll allt över fisken. Grädda vidare i 10 minuter eller tills laxen känns klar. Allt beror på fiskens tjocklek.
    3. Servera gärna med potatis, sockerärter och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Vildva 28 augusti 2009

    Jättegott! Med fördel kan man ta grovmalen krögarsenap (tror jag den heter)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben