Farmor Ruths citronpaj

Serverar: 14 portioner

Tid: 2 timmar

En syrlig, krämig och god citronpaj.

Ingredienser

  • Mördegsskal
  • 4 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 äggulor
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 ½ dl socker
  • 300 g philadelphiaost
  • 50 g gräddfil
  • 3 ägg
  • 50 g skållad finhackad mandel
  • Finrivet skal av en citron
  • Saft av 3 citroner
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Mördegsskal: Hacka samman alla ingredienser till smördegen. Klä en for ca 27 cm, gärna med löstagbar kant. Ställ kallt i minst en timma.
    2. Fyllning: Rör samman socker, philadelpiaosten och gräddfilen. Vispa äggen lätt och vänd ner i smeten. Tillsätt mandel, citronsaften och citronskalet. Till sist sikta ner vetemjölet och rör till en slät smet.
    3. Häll ner smeten i mördegsskalet. ställ formen i nedre delen av ugnen. Grädda i ca 40-45 min eller tills fyllningen stannat.
    4. Lossa kakan ur formen när den kallnat. Sikta florsocker över kakan före servering. Hoppas det smakar!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Asawer 26 juni 2014

    Låter gott med Ruts citronpaj, har den i ugnen nu. Jag tog 200 g för ja kunde inte hitta i receptet hur varm ugnen skulle va.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben