Citronpaj

Serverar: 6 portioner

Passar bra som dessert eller till eftermiddagskaffet. Med en klick grädde till blir det kalas.

Ingredienser

  • Deg
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • några korn salt
  • 1 äggvita
  • 2 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • Saften från 2 citroner
  • Saften från ½ apelsin
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • Garnering
  • Florsocker
  • Citron- eller apelsinskivor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Blanda alla ingredienser till degen. Tryck ut den i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Nagga och förgrädda i ca 15 minuter.
    3. Vispa samman fruktsaften med ägg, äggula, grädde och socker. Häll detta i pajskalet och grädda tills fyllningen stelnat, ca 30 minuter.
    4. När tårtan har svalnat garneras den med florsocker och skivor av citron eller apelsin (eller varför inte båda två) En klick grädde är gott till.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    8
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben