Fruktbullar

Härliga, saftiga bullar med torkad frukt.

Ingredienser

  • 100 g Smör
  • 1 dl Strösocker
  • 1 st Ägg
  • 1/8 pkt Jäst
  • 3,5 dl Mjölk
  • 10,5 dl Vetemjöl
  • 1 paket gröna cocktailbär cocktailbär
  • 1 paket hackat apelsinskal apelsin
  • 1 paket korinter
  • Pärlsocker
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. 2. Tillsätt 7 dl av mjölet (spara 1/2 dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar. 3. Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen. 4. Arbeta ihop degen tills den blir blank och smidig. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min. 5. Sätt ugnen på 225-250°. 6. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. 7. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25x50 cm. 8. Bred ut smöret på degplattan. 9. Strö över socker och kanel. 10. Hacka ned gröna cocktailbär, hackad apelsin och korinter. 11. Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle. 12. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. 13. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar. 14. Jäs bullarna under bakduk ca 30 min. 15. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. 16. Grädda mitt i ugnen 6?8 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben