Fruktbullar

Serverar: 20 portioner

Dessa är goda.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 1 ½ tsk salt
  • 150 g hackad torkad frukt (t ex russin, katrinplommon, aprikoser)
  • Ca 12 dl rågsikt eller matbrödsmjöl fyra sädesslag
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i degbunken och rör ut den i lite av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, hackad frukt och största delen av mjölet. Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Arbeta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar, som rullas till längder. Skär varje längd i ca 10 bitar som rullas till släta bullar och läggs på smord plåt. Låt brödet jäsa övertäckt ca 20-30 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader ca 8-10 minuter.
    2. Själv använder jag rågsikt och russin till detta baket.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben