Fruktsallad med mandelgrädde

Serverar: 4 portioner

Ett gott slut efter en god middag. Till godkännaren: Ändringar enl klubbens önskemål är gjorda, nu står det burk med med vikten inom parentes

Ingredienser

  • 1 mogen mango
  • 2 kiwi
  • 312 g mandarinklyftor (1 burk)
  • 227 g ananasringar (1 liten burk)
  • 2 bananer
  • 300 g vindruvor
  • 250 g färska jordgubbar
  • Lag
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 1/2 dl vatten
  • Spad från ananasburken, ca ½ dl
  • 3 citronskivor
  • 3 msk apelsinlikör, går bra med apelsinjuice också
  • Mandelgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 75 g mandelmassa
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • Garnering
  • Pistaschmandel
  • Instruktioner

    1. Häll socker, vatten, ananasspad och citronskivor i en kastrull. Låt det koka upp och skumma. Låt lagen koka ca 5 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt lagen kallna. Rör ner likören i den kalla lagen.
    2. Skala och skär frukten i fina bitar. Lägg dem i en skål och häll över lagen. Ställ skålen kallt några timmar.
    3. Fördela fruktsalladen i portionsglas eller lägg den i en vacker stor skål. Riv mandelmassan fint. Vispa grädden. Rör samman grädden med mandelmassa och apelsinjuice.
    4. Bjud grädden och hackad pistaschmandel till fruktsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SDMaya 10 januari 2010

    Värdigt friskt och gott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben