Frusen Lime Cheese Cake

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 4 timmar 30 minuter

För er som gillar det syrliga, kommer här en Cheese Cake med lime

Ingredienser

  • 8 st (ca 125 g) digestivekex
  • 25 g smält smör
  • 1 msk farinsocker
  • Fyllning
  • 1 ask (200 g) Philadelphiaost
  • 1 dl socker
  • 3 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • Skal och saft av 2 limefrukter
  • 3 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Mixa kex och socker i en matberedare. Tillsätt smör och blanda samman. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter. Ställ formen kallt.
    2. Vispa samman ost, socker och äggulor. Vispa grädde och florsocker. Blanda ost och gräddsmet och smaksätt med limeskal och saft.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten.
    4. Häll smeten i formen och frys den i minst 4 tim.
    5. Tag fram formen ur frysen ca 30 min innan serveringen.
    6. Servera med färska jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben