Fudge med vit choklad och citron

Serverar: 50-60 portioner

Vit fudge - hur god som helst! Låt chokladen och smöret smälta något i den varma kolan innan du börjar röra, då spricker inte fudgen.

Ingredienser

  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl Arla Köket vispgrädde
  • 1 dl vit sirap
  • ½ tsk salt
  • 50 g Arla Svenskt Smör
  • 100 g vit choklad
  • 1 citron, rivet skal
  • Instruktioner

    1. Blanda socker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122 grader. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har. Rör i smeten ganska ofta.
    2. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något. Skär smöret i tärningar och hacka chokladen fint. Lägg ner det och citronskalet i kastrullen och rör försiktigt tills allt är blandat.
    3. Häll smeten i en form, ca 15x20 cm. Låt svalna. Skär eller klipp kolan i bitar innan den stelnat helt. Försvara svalt.
    4. Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.
    5. Tips: Låt chokladen och smöret smälta något i den varma kolan innan du börjar röra, då spricker inte fudgen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben