Fudgepaj

Serverar: 8 portioner

Detta är en ljuvlig chokladpaj med smakrik fyllning på knaprig botten. Den kommer att tillfredsställa alla som älskar smaken av choklad.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk florsocker
  • 125 g smör
  • Fyllning
  • 2½ dl strösocker
  • 100 g mjukt smör
  • 6 msk kakao
  • ½ dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • ½ tsk vaniljpulver
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen. Blanda mjöl och socker. Tärna smöret. Nyp ihop smöret och mjölet. Tillsätt 1-2 msk vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kyl degen 30 minuter.
    2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Klä en pajform, ca 23 cm i diameter, med degen. Skär kanten snyggt. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Gör fyllningen. Blanda socker, smör, kakao, mjöl, ägg och vaniljpulver i en stor skål. Vispa ihop med elvisp på medelhastighet till en jämn smet.
    4. Skeda upp smeten i pajskalet och stryk ytan slät med en kniv. Gräddas cirka 20 minuter tills den är fast på ytan men fortfarande lite lös inuti. Låt svalna lätt.
    5. Servera varm eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben