Fyriskaka

Serverar: 1 portioner

En saftig äppelkaka som serveras nygräddat ljum med vaniljsås till. Kakan räcker till många.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk grädde
  • 3-4 äpplen i klyftor
  • 2 msk strösocker
  • Smör eller margarin till formen
  • Skorpmjöl till formen
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker vitt. Tillsätt äggen, ett i sänder, under kraftig omrörning.
    2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner omväxlande med grädden i smeten.
    3. Häll smeten i smord och bröad 1 1/4 liters flat kakform eller liten långpanna.
    4. Stick tätt med äppelklyftor i smeten och strö lite socker ovanpå.
    5. Grädda kakan ca 30 minuter i 175 grader. Servera kakan ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben