Fyriskaka gluten- och laktosfri på havremjöl

Serverar: 4 portioner

Älskad av hela familjen och serveras med fördel med vanlijsås eller vaniljglass, men är också god naturell till kaffe eller te.

Ingredienser

  • 150 g laktosfritt smör (eller margarin)
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 msk mjölk
  • 2½ dl havremjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 små trädgårdsäpplen utan skal
  • ½ tsk kanel malen
  • ½ tsk kardemumma malen
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Gluten- och laktosfritt skorpmjöl (eller lite av havremjölet)
  • 1-2 msk mörk blockchoklad
  • 1-2 msk salladsmix (gogreen) solros- & pumpakärnor Cashewkärnor, hackade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och tillsätt skorpmjöl (eller havremjöl) till en rund bakform med avtagbara kanter.
    2. Skär äpplena i smala klyftor och strö socker på dem (1-2 msk).
    3. Vispa ihop mjukt smör (mikron 30 sekunder i skål med lock), socker och ägg med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en annan bunke. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll alltihop i ugnsformen.
    4. Lägg äpplebitar i två ringar som följer formen. Strö över riven mörk blockchoklad och salladsmixen.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen 20-30 minuter (tills smeten inte fastnar på trästicka som sticks i mitten).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben