Laktosfri tacopaj

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 25 minuter

Godaste tacopajen du kan äta! Även mycket enkel att göra laktosfri.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 1½ dl arlas laktosfria mellanmjölk
  • ½ dl becel flytande margarin
  • 1 tsk bakpulver
  • Köttfärsröra
  • 500 gr köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 påse tacomix
  • 1 dl vatten
  • 4 tomater
  • Röra
  • 2 dl arlas laktosfria lättcrème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 vitölksklyftor
  • På toppen
  • Riven ost, gärna med lite "sting" i
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, dinkelmjöl, mjölk, smör och bakpulver till en smidig pajdeg. Tryck ut i en pajform, t ex springform, så det blir en rätt hög kant och grädda i ugn på 225 grader.
    2. Hacka lök och stek tillsammans med köttfärsen i en stekpanna. Tillsätt tacomix och vatten. Lägg köttfärsblandningen i det färdiggräddade pajskalet.
    3. Hacka tomaterna i mindre klyftor och lägg ovanpå köttfärsen. Blanda samman crème fraiche, majonnäs, vitpeppar och vitlök. Bred över smeten över pajen och riv ost överst. Grädda pajen mtt i ugnen i ca 15 minuter eller tills den fått färg.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (3)

    carinafaag 17 augusti 2010

    Kan jag verkligen använda ost??

    jabbah 17 mars 2011

    O,JA!!

    Goseboo 25 juni 2012

    Det måste vara lagrad ost, för att bli laktosfri!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben