Denna mastiga tacopaj bjöd min svägerska på en nyårsafton. Nu är den tradition i vår familj.
Ingredienser
Pajdeg
50 g margarin
1,5 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Fyllning
500 g köttfärs
1 gul lök
1/2 röd och 1/2 grön paprika
1 påse tacokryddor
4 tomater
Topping
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost
Super! Mina söner 5 och 10år älskar denna tacopaj lika min sambo. Lätt för barnen att hjälpa till: Jag brukar förbereda och sen sköter barnen resten. Fast jag hjälper såklart till med in och utagningen ur ugnen. Kanongod och toppen att bjuda på när det kommer främmande!!
En riktigt god paj, jag hade gett en femma om det hade varit lite mer kryddor i. Men det är ju lätt att tillsätta själv.
Så smarig så. Båda mina barn gillade pajen. Så den blir nog gjord flera gånger här hemma.
Suveränt god paj - till och med min matvägrande son tycker om denna - detta blir 3 helgen i rad att jag ska bjuda på den på lördagskväll - tackar så mycket för detta goda recept. Med hälsning Kari Lise Hoff
Jag blev inte riktigt nöjd med degens konsistens men smaken på både deg och innehåll var mycket god. Dottern på 16månader åt glatt och bad flera gånger om mer.
Om man vill kan man köra ett skal på 2,5dl dinkelmjöl, 2 msk vatten och 100g smör. Mer GI, men även fetare i och med smöret.
Mycket god paj! Både som vardagsmat och bjudmat. Den var snabb att göra också.
För att göra den ännu GI:are hoppa över pajskalet och gör enl. recept för övrigt. Jättegott!!!!
Har gjort denna två helger i rad och den blev mycket populär här hemma=)
Bra paj! Lade till lite majskorn..
En god paj omtyckt av både familj och gäster. Tack för receptet mvh Jocke
Tack för ett mycket bra recept - Gottgott!