Carolines tacopaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna mastiga tacopaj bjöd min svägerska på en nyårsafton. Nu är den tradition i vår familj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 50 g margarin
  • 1,5 dl mjölk
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1/2 röd och 1/2 grön paprika
  • 1 påse tacokryddor
  • 4 tomater
  • Topping
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform och förgrädda i 10 min.
    2. Stek köttfärs. Hacka lök och paprika i bitar och fräs med köttfärsen. Blanda i kryddpåsen och tomaterna som är finhackade. Bred köttfärsblandningen över pajskalet.
    3. Blanda crème fraiche och majonnäs och svartpeppar. Bred blandningen över pajen och strö sist osten över. Grädda i 200 grader tills det fått färg. Njut med en god grönsallad till.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26
    4.7
    1 h
    4-5
    2

    Kommentarer (12)

    cattis1979 6 april 2008

    Super! Mina söner 5 och 10år älskar denna tacopaj lika min sambo. Lätt för barnen att hjälpa till: Jag brukar förbereda och sen sköter barnen resten. Fast jag hjälper såklart till med in och utagningen ur ugnen. Kanongod och toppen att bjuda på när det kommer främmande!!

    miasvante 30 april 2008

    En riktigt god paj, jag hade gett en femma om det hade varit lite mer kryddor i. Men det är ju lätt att tillsätta själv.

    winge 20 maj 2008

    Så smarig så. Båda mina barn gillade pajen. Så den blir nog gjord flera gånger här hemma.

    KariLiseHoff 8 november 2008

    Suveränt god paj - till och med min matvägrande son tycker om denna - detta blir 3 helgen i rad att jag ska bjuda på den på lördagskväll - tackar så mycket för detta goda recept. Med hälsning Kari Lise Hoff

    lottaplott 29 november 2008

    Jag blev inte riktigt nöjd med degens konsistens men smaken på både deg och innehåll var mycket god. Dottern på 16månader åt glatt och bad flera gånger om mer.

    tisas 13 december 2008

    Om man vill kan man köra ett skal på 2,5dl dinkelmjöl, 2 msk vatten och 100g smör. Mer GI, men även fetare i och med smöret.

    ankan217 22 februari 2009

    Mycket god paj! Både som vardagsmat och bjudmat. Den var snabb att göra också.

    balans 5 juni 2009

    För att göra den ännu GI:are hoppa över pajskalet och gör enl. recept för övrigt. Jättegott!!!!

    Shiio 27 augusti 2009

    Har gjort denna två helger i rad och den blev mycket populär här hemma=)

    kjellon 23 oktober 2009

    Bra paj! Lade till lite majskorn..

    EKC6150 29 januari 2010

    En god paj omtyckt av både familj och gäster. Tack för receptet mvh Jocke

    mindy2 23 maj 2010

    Tack för ett mycket bra recept - Gottgott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben