En klar favorit hemma hos oss.
Ingredienser
Pajdegen
3 dl vetemjöl, ev fullkorn
100 gr margarin
2 msk vatten
Fyllning
500 gr köttfärs
1 burk krossade tomater
2 msk mjöl
1 burk champinjoner
1 påse tacokrydda
1 paprika i valfri färg
Salt
Peppar
5-8 marinerade tomater
ca 2 dl stark riven ost
3 ägg
3 dl mjölk
Salt
Peppar
Instruktioner
- 1. Börja med att blanda ihop degen till pajskalet i matberedaren.
2.Kavla ut degen och klä en ugnssäker form med degen.
3. Ställ i kylskåpet ca 20-30 min medan du göra fyllningen.
- 4. Sätt på ugnen på 200 gr.
5. Bryn köttfärsen så den blir grynig.
6. Strö mjölet över köttfärsen och häll över tomaterna. Rör om.
7. Blanda i tacokryddan och låt puttra i ca 5 min. Späd ev. med vatten så det inte blir för tjockt.
8. Blanda i svampen och den hackade paparikan som inte ska vara i allt för små bitar. Låt puttra ytterligare i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar och ev. mer tacokrydda.
9. Ställ in pajskalet i ugnen i ca 10 min.
10. Skär under tiden de marinerade tomaterna i mindre bitar.
11. Vispa upp de 3 äggen i en skål och blanda med mjölken.
12. Riv osten.
13. Ta ut pajskalet och fyll det med köttfärsröran. Lägg de marinerade tomaterna övererst och stö över osten.
14. Häll på äggstanningen och ställ in i ugnen i ca 30 min till pajen fått fin färg och äggstanningen har stelnat.
- Servera pajen med tacochips, gräddfil, tacosås i styrka efter smak och en grönsallad.
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Pajdeg
Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...
Mums mums ! Den va god och den blir det fler gånger
Väldigt god. Kommer göra den flera gånger :)