Tacopaj

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Blev sugen på tacopaj och efter att ha hittat en del recept på nätet har jag gjort det till en egen recept. Denna paj har ca 7 points för er som viktväktar.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2dl Grahamsmjöl
  • 2 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Salt
  • 50 g Margarin
  • 1 ½ dl Filmjölk
  • Fyllningen
  • 600-700 g Köttfärs
  • 1 st Gul lök
  • 1 påse Taco-kryddmix
  • 1 dl Vatten
  • 1 burk Tacosås
  • Färska champinjoner
  • Färska skivade tomater
  • Topping
  • 4 dl Crême fraiche
  • 2 dl Riven ost
  • 3-4 st pressade Vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Gärna en med höga kanter och löstagbar botten. Förgrädda 10 min i 225°.
    2. Bryn köttfärsen och löken. Blanda kryddpåsen med lite vatten och tacosåsen och tillsätt.Tillsätt även de färska champinjonerna. Koka så att köttfärsen blir rätt så torr. Lägg allt i pajskalet. Skiva tomater efter smak. Lägg överst på köttfärsen.
    3. Blanda och bred toppingen ovanpå pajen. Grädda 10-15 min i 250° tills ytan fått vacker färg. Servera med en stor blandad sallad.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26
    4.7
    1 h
    4-5
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben