Blev sugen på tacopaj och efter att ha hittat en del recept på nätet har jag gjort det till en egen recept. Denna paj har ca 7 points för er som viktväktar.
Ingredienser
Pajdeg
2dl Grahamsmjöl
2 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
50 g Margarin
1 ½ dl Filmjölk
Fyllningen
600-700 g Köttfärs
1 st Gul lök
1 påse Taco-kryddmix
1 dl Vatten
1 burk Tacosås
Färska champinjoner
Färska skivade tomater
Topping
4 dl Crême fraiche
2 dl Riven ost
3-4 st pressade Vitlöksklyftor
Instruktioner
- Blanda ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Gärna en med höga kanter och löstagbar botten. Förgrädda 10 min i 225°.
- Bryn köttfärsen och löken. Blanda kryddpåsen med lite vatten och tacosåsen och tillsätt.Tillsätt även de färska champinjonerna. Koka så att köttfärsen blir rätt så torr. Lägg allt i pajskalet. Skiva tomater efter smak. Lägg överst på köttfärsen.
- Blanda och bred toppingen ovanpå pajen. Grädda 10-15 min i 250° tills ytan fått vacker färg. Servera med en stor blandad sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Pajdeg
Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...