Plattfisk i ugn a la Liis & Lars (gluten- och laktosfri)

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 40 minuter

File av bergtunga, rödtunga eller rödspätta

Ingredienser

  • 2 ½-3 dl laktosfri lätt-creme fraiche (1 burk)
  • 2 msk fiskfond
  • 2 msk hummerfond
  • 1/2 dl finhackad dill (färsk eller fryst)
  • 1 dl vitt vin (går även utan- men lägg ej till annan syra)
  • 500 g färsk fisk i tunna filéer som går att rulla
  • laktosfritt smör att smörja formen med
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp sås försiktigt på spisplatta under omrörning. Smörj en ugnsform. Rulla fiskfiléer och stick i en tandpetare i varje. Häll varm sås över filéerna och grädda i ugnen ca 20 minuter, tills såsen fått lite färg. Serveras med fördel ihop med mandelpotatis och röda tomater samt en sallad med fina blad. Det går bra att lägga fisk till 4 personer i samma sås. Såsen kan även sparas och ätas senare till fiskfärsbiffar, kall fisk såsom tonfisk på burk osv.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    haggeronny 26 september 2014

    Har prövat ditt recept med både rödtunga och sjötunga. Lika gott varje gång.

    schablloner 15 februari 2016

    Tack för recepte, enkelt och gott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben