Plattfisk i ugn

Serverar: 4 portioner

God rätt med rödspätta

Ingredienser

  • 8 rödspättafiléer
  • 1 liten gul lök
  • 2 1/2 dl ris
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 dl crème fraiche
  • 1-2 msk chilisås
  • Saft av 1/2 citron
  • 1-2 tsk dragon
  • 60-80 g ost med smak
  • Smör eller margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka löken. Fräs i tjockbottnad kastrull, tillsätt riset, hönsbuljongtärning och 5 dl vatten. Koka i 20 minuter.
    2. Salta och peppra fisken. Vik eller rulla ihop filéerna och lägg i en smord, ugnsfast form. Rör ut chilisås i crème fraichen. Smaka av med citronsaft, dragon, salt och peppar. Bred blandningen över fisken. Sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    3. Efter halva tiden, strö på osten. Avsluta med grilleffekt i maxvärme i 1/2-1 minut. Servera med riset och en god sallad.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (3)

    lottalisa 16 november 2013

    Gott, det här har blivit en favorit...enkelt och snabbt!

    Bappi 20 mars 2014

    Vet inte vad som gick fel?!?! Detta var inte i min smak *tyvärr. Tar ont att säga det så förlåt /kram

    Lena 26 april 2015

    Detta var kanon gott kommer att göra den fler gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben