Serverar: 20 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Lätta att göra, goda.
Rosta solroskärnor och pumpakärnor i en torr stekpanna. Värm vattnet fingervarmt, smula ner jästen i en degbunke, tillsätt vattnet. Tillsätt oljan, honungen, saltet och linfröna. Blanda ner rågmjölet, dinkelmjölet och vetemjölet. Arbeta samman till en deg, i slutet av knådningen, blanda ner de rostade frökärnorna. Täck degen, låt vila i bunken ca 45 minuter. Knåda lätt på bakbordet, forma till en längd och skär upp i mindre bitar, rulla bullar. Blanda pumpakärnor, solroskärnor och linfrö till garneringen, pensla med vatten och doppa dem i fröblandningen, låt jäsa till knappt dubbel storlek ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 º. Grädda de färdigjästa bullarna mitt i ugnen ca 6 minuter.
Väldigt gott och knaprigt bröd. Väldigt mjukt och saftigt blev det också =) Kommer att göras om men ska då lägga i lite mer mjöl under första degknådningen, blev väldigt kladdig efter jäsning.