GI-bullar

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lätta att göra, goda.

Ingredienser

  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • ½ dl linfrö
  • 5 dl vatten
  • 50 gr jäst
  • ½ dl solrosolja
  • 2 msk honung
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 6 dl vetemjöl special fullkorn
  • Garnering
  • Pumpakärnor
  • Solroskärnor
  • Linfrö
  • Instruktioner

    Rosta solroskärnor och pumpakärnor i en torr stekpanna. Värm vattnet fingervarmt, smula ner jästen i en degbunke, tillsätt vattnet. Tillsätt oljan, honungen, saltet och linfröna. Blanda ner rågmjölet, dinkelmjölet och vetemjölet. Arbeta samman till en deg, i slutet av knådningen, blanda ner de rostade frökärnorna. Täck degen, låt vila i bunken ca 45 minuter. Knåda lätt på bakbordet, forma till en längd och skär upp i mindre bitar, rulla bullar. Blanda pumpakärnor, solroskärnor och linfrö till garneringen, pensla med vatten och doppa dem i fröblandningen, låt jäsa till knappt dubbel storlek ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 º. Grädda de färdigjästa bullarna mitt i ugnen ca 6 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    keron 7 september 2008

    Väldigt gott och knaprigt bröd. Väldigt mjukt och saftigt blev det också =) Kommer att göras om men ska då lägga i lite mer mjöl under första degknådningen, blev väldigt kladdig efter jäsning.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben