GI-bullar med ruccolasmör

Serverar: 20 portioner

Jättegoda och saftiga! Ruccolasmöret räcker gott som pålägg, annars funkar vanligt smör och ost också bra.

Ingredienser

  • 20 torkade aprikoser
  • 50 g valnötter
  • 50 g jäst
  • ½ dl havregryn
  • 6 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 250 g kesella
  • 2 dl rågkross
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 9 dl fullkornsdinkel
  • Ruccolasmör
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 näve ruccolasallad
  • ½ citron
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Klipp aprikoserna i bitar och grovhacka valnötterna. Smula ner jästen i en degbunke.
    2. Koka havregrynen med 1 dl vatten i ca 2 min till en gröt. Tillsätt resten av vattnet och häll "gröten" över jästen. Rör tills jästen löst sig.
    3. Tillsätt resten av ingredienserna och bearbeta degen så att allt blandar sig väl. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
    4. Häll ut degen på plåt med bakpapper och dela den i ca 20 bitar med hjälp av en mjölad kniv.
    5. Sära lite på bitarna.
    6. Grädda i 225 grader varm ugn i 12-15 min.
    7. Ruccolasmöret: Mixa smör och ruccola med rivet skal och saft från den halva citronen. Smaka av med flingsalt och servera till bullarna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben