GI-bullar med ruccolasmör
Jättegoda och saftiga! Ruccolasmöret räcker gott som pålägg, annars funkar vanligt smör och ost också bra.
Ingredienser
20 torkade aprikoser
50 g valnötter
50 g jäst
½ dl havregryn
6 dl vatten
1 msk salt
250 g kesella
2 dl rågkross
3 dl grovt rågmjöl
9 dl fullkornsdinkel
Ruccolasmör
200 g rumsvarmt smör
1 näve ruccolasallad
½ citron
Flingsalt
Instruktioner
- Klipp aprikoserna i bitar och grovhacka valnötterna. Smula ner jästen i en degbunke.
- Koka havregrynen med 1 dl vatten i ca 2 min till en gröt. Tillsätt resten av vattnet och häll "gröten" över jästen. Rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt resten av ingredienserna och bearbeta degen så att allt blandar sig väl. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
- Häll ut degen på plåt med bakpapper och dela den i ca 20 bitar med hjälp av en mjölad kniv.
- Sära lite på bitarna.
- Grädda i 225 grader varm ugn i 12-15 min.
- Ruccolasmöret: Mixa smör och ruccola med rivet skal och saft från den halva citronen. Smaka av med flingsalt och servera till bullarna.
Liknande recept
Kommentarer (0)