GI-lasagne

Serverar: 4 portioner

Enkel, nyttig och lika god som vanlig lasagne, med smaksatt cottage cheese och fullkornspasta.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 2 msk tomatpurè
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm svartpeppar
  • 500 g Keso cottage cheese, grillad paprika
  • 1 dl svarta oliver, urkärnade
  • 6 lasagneplattor, fullkorn
  • 2 dl riven ost gratäng
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lök i smör och rapsolja i en stekpanna.
    3. Rör i tomatkross, tomatpurè, smulad buljongtärning och svartpeppar. Låt såsen koka upp. Rör i cottage cheese och oliver.
    4. Varva sås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Strö över osten.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    tina85 21 februari 2009

    Riktigt god och lättlagad lasange! Helt i min smak! Tack för ett gott och bra recept!

    Raxszeon2 27 september 2010

    Helt klart bättre än "vanlig" lasagne på alla sätt.... Har gjort den här i ett antal olika varianter.. Men min favorit är att hoppa över oliverna. Byta de krossade tomaterna till en smaksatt med exempelvis örter och även lägga i chilisås. För att fylla ut så brukar jag även lägga i en hackad röd paprika och ett gäng skivade färska champinjoner ... finns oändliga möjligheter :D

    gustengrodslukare 6 juli 2011

    Kul recept på lasagne aldrig tänkt på att ha keso i förut! Blev riktigt gott, dock skippade jag oliver och hade i 250g chili keso 250g vanlig keso samt kryddade rikligt med Santa maria Chili explosion.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben