Zucchinilasagne / GI-lasagne
Kul att variera vanlig lasagne och ett stort plus att den har lågt GI, är enkel att göra och är väldigt mumsig.Kryddningen var lite svår tycker jag, man kryddar och kryddar men det blir inte så mycket smak ändå. Jag kan tänka mig att det skulle vara gott att ha i någon kryddmix, t.ex. tacokrydda i köttfärsen. Andra tips och förslag på hur man ska kunna få bra kryddning mottages gärna :-)
Ingredienser
1 stor zucchini/squash
1 tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
500 g köttfärs
1 burk krossade tomater
lagerblad
torkad basilika
oregano
salt
svartpeppar
smör (till att smöra formen med)
1 1/2 dl grädde (visp el. matlagnings)
1 paket riven mozarella (eller annan riven ost)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skiva squashen på längden, lägg upp på en handduk & strö lite salt över för att dra ut onödig vätska.
- Hacka lök & vitlök, fräs i olivolja i någon minut och lägg upp på ett fat.
- Bryn köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt löken, krossade tomater, lagerblad & örterna. smaka av med salt & peppar.
- Låt koka i ca 10 minuter. Smörj en ugnsfast form med smör och lägg ett lager med squash-skivor på botten. Lägg på kötfärssås och ytterligare ett lager med squash. Lägg sen på köttfärssås och avsluta med ett lager squash, häll över grädden och strö mozarellan överst. gratinera i ugn i 20 minuter eller tills den har fått färg.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Hej! Istället för svartpeppar (som bara blir starkt) använder jag ny malen kryddpeppar och fler vitlöksklyftor. Då blir den fylligare i smaken.
Den här är bara så god! Krydda rejält med, paprika, peppar, chili, vitlökspulver, lökpulver, spiskummin. Ca en msk av varje, och så salt förstås.
Den här är grymt god!
Håller med grymt god. En femma i betyg.
Sjukt gott! 5 stjärnigt!:D