Lasagne är bland det godaste jag vet och denna vegetariska blev väldigt god.
Ingredienser
2 auberginer
2 zucchini
1 röd lök
Zeta Casa Di Luca tomatsås basilika, 400 g
16 lasagneplattor
2 dl lagrad ost, riven
Ev balsamico
Bechamelsås
3 msk smör
3 msk mjöl
6 dl mjölk
0,5 dl vitt vin
1 dl lagrad ost, riven
Salt
Peppar
Färsk babyspenat, 70 g
detta är ju lasagnen från Niklas mat
Provade detta recept med viss modifikation eftersom jag inte hade alla ingredienser. Tomatsàs gjorde jag sjàlv med solmogna tomat skurna i kuber och basilika. Den lagrade osten blev parmesanost. Balsamico?? Inget vin i bechamellen och istàllet fòr spenat plockade jag smà mangoldblad. Lite ròkt flàsk hade jag visst i ocksà fòr att det skulle bli lite mer smak. Ugnstiden drog jag ner radikalt till ca 20 minuter som vanlig lasagne. Denna variant blev vàldigt god ivarjefall speciellt som ungarna t.o.m. àt den som annars inte àter aubergine.