Aubergine och zucchinilasagne

Serverar: 4 portioner

Den här lasagnen blir härligt krämig med färskost. Vegetarisk rätt.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • Olivolja
  • Salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paket färska lasagneplattor, gärna fullkorn
  • 1 burk färdig tomatsås av pastasåstyp, 500 g
  • 200 g philadelphiaost light
  • ½ dl riven mager ost 17%
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º.
    2. Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor. Stek grönsakerna i olja i en stekpanna, stek hälften åt gången. Skala och pressa i vitlöksklyftorna, smaka av med salt.
    3. Skär eller klipp de färska lasagneplattorna i 7 cm breda bitar. Varva tomatsås, de stekta grönsakerna, klickar av färskost och lasagneplattorna i en ugnssäker form ca 18x27 cm. Börja och sluta med tomatsås.
    4. Strö över riven ost och ställ in i ugnen 15-20 minuter.
    5. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben