Serverar: 6 portioner
Tid: 45 minuter
Mycket god vegetarisk paj som passar både vardag och fest. Servera pajen med en god sallat.
Sätt ugnen på 225 grader. Tärna grönsakerna. Hacka löken. Fräs grönsakerna i olja tills de blir lite mjuka. Tillsätt löken, krossade tomater och krydda efter smak. Låt röran puttra på svag värme i 10 minuter. Häll sedan röran i en pajform. Blanda smör, mjöl och parmesan. Smula det över grönsakerna i formen. Fördela oliver och tärnad fetaost överst på pajen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Det var väldigt gott! Jag använde bara squash och ingen paprika men det var väldig gott! ska göras om snart!
Gjorde den häromdagen när jag hade bjudning. Den blev uppskattad. Och den ser läcker ut...så man tror den är avanserad att göra...men det är det inte! Jag bytte ut 1 dl vetemjöl till graham istället. Och det gick jättebra. Tumme! :)
Pajen var mycket god. Tror att jag hade lite mer fetaost och oliver än vad som stod i receptet. Lite ovanligt att ha degen på toppen, men det gjorde det lite enklare att laga.