Vegetarisk paj med gräddfil

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 1 timme

Lättgjord vegetarisk paj

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 150 g kallt smör eller margarin
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • en burk champinjoner
  • djupfryst broccoli
  • en burk gräddfil
  • dipmix (t.ex. taco)
  • riven ost
  • Instruktioner

    1. Häll mjölet i en bunke och lägg i smöret delat i mindre bitar. Häll i salt. Hacka ihop ingredienserna tills degen börjar ta form. Häll på vattnet och fortsätt hacka. På slutet kan man knåda med händerna.
    2. Låt pajdegen vila i kylskåpet minst en halvtimme. Kavla ut degen och lägg den i en pajform. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10-15 min.
    3. Blanda dipen i gräddfilen. Lägg svampen och broccolin i pajskalet och klicka över gräddfilsblandningen. Riv över ost och grädda i ugnen ytterligare 20-25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben