Supergod vegetarisk paj

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En jättegod paj som även köttätarna gillar

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 dl färska champinjoner
  • 250 g broccoli
  • Valnötter
  • Sås
  • 2 dl västerbottensost
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 min
    2. Lägg i champinjoner, broccoli och valnötter
    3. Slå på sås och grädda i 200 grader i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    Annlis 6 juli 2008

    Väldigt god paj, så tack för receptet.

    lisamelker 12 mars 2009

    Mycket gott, ska även prova med annan fyllning

    r_ebecca 18 maj 2009

    en jättegod paj! jag hade ganska mycket valnötter i, och det blev väldigt knaprigt och uppskattat i sällskapet!

    lenacar63 26 maj 2009

    Ni måste väl mena 1 vitlöksklyfta, inte en hel vitlök, eller

    rutingeson 6 oktober 2009

    Jättegod paj!!! Ska minska lite på sambal oelek nästa gång till hälften så blir den helt perfekt....lite mer barnvänlig.

    Friche 14 januari 2013

    Ska såsen kokas ihop först eller bara blandas ihop?

    ika28 12 mars 2013

    inte mycket vegetariskt att hitta här i kategorien "vegetariska pajer". inte ens om jag faktiskt vore laktovegetarian (alltså om jag åt mjölkprodukter) skulle jag kunna använda mig av recepten, eftersom de flesta innehåller keso, ost och kesella, vilka alla innehåller löpe, som görs av kalvmagar. det finns förvisso vegetabilisk löpe i vissa produkter, men dit hör inte kesella. och definitivt inte västerbottensost. hade varit fint med en receptsite som var användbar för vegetarianer. jag hoppas ni får till det med tiden. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben