Supergod vegetarisk pasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Försöker introducera mer vegetariskt hemma. Denna rätt fick superbetyg både av mina barn och min köttälskande man. Bönpasta är både glutenfri och rik på protein.

Ingredienser

  • ca 500 g Zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl kalamataoliver (kärnfria)
  • 1 msk torkad basilika
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g bönpasta (t ex fettuccine)
  • 150 g fetaost
  • 1-2 krm chiliflakes
  • 2 msk rostade solrosfrön
  • 1 kruka basilika
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader C. Sätt pastavatten på kokning. Skär zucchinin i tärningar (ca 2x2 cm). Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skala och skär rödlöken i (tunna) klyftor. Halvera tomaterna. Lägg grönsakerna, pressad vitlök och oliverna i en ugnsfast form. Strö över torkad basilika, olivolja, flingsalt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 20-25 minuter tills allt har fått en fin färg. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda de rostade grönsakerna med smulad fetaost, chiliflakes, rostade solrosfrön och basilikablad. Salta och peppra. Servera bönpastan med grönsaksblandningen, samt en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben