Lammfärsgryta med aubergine
Jättegott med såväl ris, bulgur eller pasta.
Ingredienser
1 aubergine
½ zucchini
1 gul lök
400 g lammfärs
1 burk krossade tomater, 400 g
2 msk tomatpuré
2 msk spiskummin
1 msk koriander, torr
1 msk oregano
1 msk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
2 vitlöksklyftor, pressade
3 msk olivolja
Salt
Peppar
6 dl vatten
Bladpersilja
Instruktioner
Skär aubergine och zucchini i tärningar och bryn i rikligt med olivolja.
Bryn lammfärsen och löken, blanda ner tomatkrosset, vattnet och kryddorna.
Låt puttra i ca 45 minuter.
Servera med finhackad persilja.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Hej Anders och tack för en god lammfärs gryta kommer att göra om den mvh monica
i morgon blir det lammfärsgryta med augergine till middag jag har gjord den förrut den är mycket god här kommer poängerna en 5 monica