Lammfärsgryta med aubergine

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegott med såväl ris, bulgur eller pasta.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • ½ zucchini
  • 1 gul lök
  • 400 g lammfärs
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk koriander, torr
  • 1 msk oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 6 dl vatten
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    Skär aubergine och zucchini i tärningar och bryn i rikligt med olivolja. Bryn lammfärsen och löken, blanda ner tomatkrosset, vattnet och kryddorna. Låt puttra i ca 45 minuter. Servera med finhackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    monicadanell 19 april 2009

    Hej Anders och tack för en god lammfärs gryta kommer att göra om den mvh monica

    monicadanell 22 augusti 2009

    i morgon blir det lammfärsgryta med augergine till middag jag har gjord den förrut den är mycket god här kommer poängerna en 5 monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben