Nötgratinerad aubergine

Serverar: 4 portioner

Osten kan ersättas med sesamfrö för den som önskar en veganvariant.

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 4 skållade och skalade tomater
  • 1 msk raps- eller olivolja
  • 2-3 tsk pressad citron
  • 1 tsk basilika
  • örtsalt eller sellerisalt
  • ev. 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl malda hasselnötter
  • 1 knippe persilja
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Dela auberginerna på längden och gröp ur dem så att ca 1 cm kvarstår i skalet. Hacka det urgröpta liksom lök, paprika och tomater. Stek aubergineskalen lätt på båda sidor i lite olja, så att de får en aning färg och lägg i ugnsform. Sätt ugnen på 225 grader. Fräs löken i olja, tillsätt aubergin-, paprika-, tomathack och koka ihop 5 minuter på svag värme. Blanda ned finhackad persilja och malda nötter. Smaksätt med pressad citron, kryddor och pressade vitlöksklyftor. Lägg blandningen i skalen, strö över riven ost. Gratinera i ca 20 minuter. (Extra vitlöksklyftor med vitlökspress att ha tillgång till vid servering, för den som gillar vitlök.)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben