GI-müsli

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 30 minuter

Om man vill äta hälsosamt

Ingredienser

  • 5 dl rågflingor
  • 5 dl fiberberikade havregryn
  • 1 dl havrekli
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 dl krossade linfrö
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl grovhackad sötmandel
  • Kanel
  • Kardemumma
  • 4 msk rapsolja
  • Ca 1 dl vatten
  • Ca 3 msk akacia-honung
  • Instruktioner

    Ta fram en stor plåt och har lite djup. Blanda ihop alla ingredienser förutom kanel, kardemumma, rapsolja och vatten. Pudra därefter över rikligt med kanel och lite kardemumma. Ringla över oljan, honungen, droppa över vattnet och arbeta samman müslin. Rosta i ugnen på 175 gr i ca 20 min. Tillsätt gärna klippta torkade aprikoser eller lite russin. Förvara i en burk med tättslutande lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    festmaten 18 januari 2009

    Hej! Intressant recept, en liten fråga: Det står vatten två ggr. Förmodar att 4 msk skall vara rapsoljan, för den finns inte med!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben