GI-Muffins

Serverar: 12-20 portioner

Med bacon, basilika och tomat.

Ingredienser

  • 3 dl sojamjölk
  • 3/4 dl havrekli
  • 1 dl linfrö
  • 2 dl dinkelmjöl, siktat
  • 3 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl yoghurt
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl olja
  • Fyllning
  • 2 dl soltorkade tomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl grovriven parmisan, eller annan smakrik ost
  • 140 g bacon
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Ställ fram muffinsformar. Repa basilikabladen från stjälkarna. Hacka basilikan och tomaterna fint och riv parmisanen. Strimla bacon i mindre bitar och bryn i en panna.
    3. Blanda samman mjöl, kli, linfrö, bakpulver och salt. Vispa upp äggen. Blanda ägg, vatten, yoghurt och olja. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
    4. Rör ner tomater, basilika, parmesan och bacon. Fördela smeten i formarna.
    5. Grädda stora muffins i 30 minuter på nedersta falsen eller små muffins i 20 minuter på mittenfalsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben