GI-muffins med bär

Serverar: 30 portioner

Tid: 25 minuter

Jättegoda muffins, fettsnålare och nyttigare variant, tack vare att den mesta sötman kommer från bären istället för från socker.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,25 dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl fullkornsvetemjöl
  • 1,25 dl lättmjölk
  • 1 dl flytande margarin
  • 4-5 dl frysta eller färska bär (jag använde jordgubbar och hallon)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader(gäller varmluftsugn), annars 200 grader.
    2. Börja med att vispa ägg och socker poröst. I en annan bunke blandar du mjöl, bakpulver & salt. Rör i detta pö om pö och tillsätt även margarinet och mjölken. Bären tillsätts sist.
    3. Sätt in muffinsen i ugnen i ca 15-20 minuter - kolla med en sticka emellanåt! Det kan hända att det tar kortare tid än angivet. När det inte kommer något klet på stickan så är de klara.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben