Gills smarriga planka

Serverar: 40-60 portioner

Detta är kanon till fest för många och uppskattas alltid. Ibland har jag rökt viltkött på i stället för kassler.

Ingredienser

  • 40-50 tunna skivor kallrökt lax
  • 3 ½ - 4 ½ kg tunnskivad kassler
  • 6-8 kg kycklingfilé
  • 2 ½ kg skalade räkor
  • 3 dl hovmästarsås
  • 800 gram upptinade gröna ärtor
  • 1 citron till garnering
  • Dill till garnering
  • Persilja till garnering
  • Salladsmix till garnering
  • 1 burk syltlök
  • ½ kg rostad lök
  • 800 gram majskorn
  • 2-3 askar coctailtomater
  • 2 slanggurkor
  • 1 stor färsk ananas
  • 2 olika sorters melon
  • 2-3 askar phyllis
  • 2 stjärnfrukter
  • 6-8 klyftad kiwi
  • 1-2 liter klyftade färska jordgubbar
  • 4-5 hg små bitar ölkorv
  • 1 burk gröna oliver
  • 2 kg blå vindruvor
  • 1 bit brieost
  • 400 gram god fetaost
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 knippor klyftade rädisor
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingen genomstekt och krydda båda sidorna rejält. låt den svalna och skiva den. Ta en stor planka och klä den i alminiumfolie. Plankan bör vara 120 cm X 80 cm stor.
    2. Lägg en liten skål upp mot en hörna och varva laxskivorna på den så den ser ut som en vulkan. Uppe på toppen garnerar du med gurka och citronskivor med en dillkvist.
    3. Lägg sedan gröna ärtor runt laxen. Häll hovmästarsås i en glasskål och sätt den på plankan. lägg de skalade räkorna runt och garnera med citron och dill.
    4. Ta en brödkavel och klä den med folie. Lägg den mitt på plankan och lägg kassler runt om hela och upp på den så det ser ut som ett avlångt berg. Lägg sedan ut kycklingen på ett annat ställe på plankan.
    5. Dela alla frukter och grönsaker som behövs delas i lagom stora bitar och skivor. Ta en liten skål till oliver och en till syltlök. Sätt ut dom på plankan. Lägg på båda ostsorterna. Ta sedan och lägg ut frukt och grönsaker där det finns plats och tänk på att lägg det i olika färger sidan om varandra så ser det mycket godare ut. Lägg ölkorven i en liten hög på plankan.
    6. Klicka gärna på mitt foto så bilden blir större så ser du på ett ungefär hur jag har gjort. Tips: Servera gärna en rotfruktsgratäng och potatissallad till och bröd. Jag brukar skifta köttsorter från gång till gång. Det gäller att ha fantasi och byta ut till vad man känner för.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (19)

    LaJefa 28 oktober 2008

    Tack syrran att du ÄNTLIGEN la in denna bland dina recept. Jag tycker om precis allt som serveras på den. Måste även säga att din helt super fina uppläggning är halva nöjet bara det..helt klart 5 stjärnor från mig. Kramis lilsyrran

    Anneli70 29 oktober 2008

    Men hjälp, vad snyggt och proffsigt! Vågar verkligen någon börja äta ur det vackra färgskådespelet? ;-) Grattis till ett fantastiskt konstnärskap som dessutom säkerligen smakar underbart!

    Evia 29 oktober 2008

    Denna har jag ätit ett flertal gånger och det är alltid lika gott.

    festmaten 29 oktober 2008

    Wow! så proffsigt det ser ut, du måste väl jobba som kallskänka!?

    look 29 oktober 2008

    Hejsan. Jätte fin och ser väldigt god ut..har lagt in den bland mina recept. Skall jag göra ... Mvh Look..

    annelieberggren 30 oktober 2008

    Det där ser helt underbart ut, jag måste bara spara den... Tack för ett bra tips på god plock mat...

    Sandra-Louise 30 oktober 2008

    Supergott mamma, detta har du gjort många gånger mmmmm

    Buder 31 oktober 2008

    Det såg helt underbart ut, det måste testas. Tack

    LillaJa 1 november 2008

    Tack för detta tips...passar perfekt att ha veckan före jul. Då jag ska öppet hus. Det låtet "smaskigt" Mvh / Gittan

    Evia 13 november 2008

    Denna har jag ätit ett flertal gånger och det är alltid lika gott.

    Gillsan 13 november 2008

    Tackar så mycket för kommentaren. Ha en bra dag kramiz Gillsan

    compe 9 juni 2009

    detta gjorde jag till ett 50-årskalas det såg så fint ut och det vara många som tyckte det smaka bra

    Nojjan69 1 augusti 2009

    Ser helt sagolikt ut ! Har precis fyllt 40 synd jag inte såg det här innan. Nåja man kan ju hoppas att jag blir 50...hehehe,.. Ska defintivt testa detta! Tack så mycket !!

    look 21 januari 2010

    Hejsan ! Hade nästan glömt bort att skriva här och betygsätta...men bättre sent än aldrig. gjorde denna festbricka till Ny Årsafton..och måste säga att den blev väldigt omtyckt och alla tyckte att det såg så fint ut och det var så gott. tack för receptet och kortet. Och du får högsta betyg av mig !! kram Eva-Lena !!

    motercykelmamma 29 april 2010

    Hej igen jag titta lite i din kokbok och fick svar på mina frågor som jag ställde tidigare i dag. När jag ska ha mitt 50-års kallas i sommar så kommer jag ha stor nytta av din exotiska planka. Den blir nog mycket uppskattad. Tack för dina recept har tagit en del som jag tänker prova. Ha det så gott. Britt

    Amber 13 maj 2010

    Tusen tack för receptet. Hade detta förra helgen då jag firade min födelsedag. Jag hade dock kycklingfilé ,fläskfilé & kalkon på min planka. Alla åt med stor aptit!

    morsan123 30 juni 2010

    Tack för ett bra recept hade det på min födelsedag på midsommar, blev så lyckat.

    sarasimon 18 januari 2011

    Tack sparar detta inför dotterns student i sommar....men att lägga upp allt så fin och bra som du gör ju halva upplevelsen av plankan.

    BeritI 24 juli 2011

    tack för bra recept, och bild på det fina upplägget .

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben