Ginopaj

Serverar: 12 portioner

Gör en härlig smulpaj av den klassiska desserten Gino! Receptet kommer från boken Smulpajer.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 125 g smör, kallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk mjölk, kall
  • 1 krm salt
  • 1 msk socker
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa, riven
  • 2 bananer
  • 2 persikor, färska eller inlagda
  • 2 skivor ananas
  • 1 päron
  • 1 dl björnbär
  • 100 g vit choklad, finriven, att strö över
  • Instruktioner

    1. Pajskal:
    2. Värm ugnen till 200 grader.
    3. Skär smöret i tärningar. Blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajskalet och lägg degen i en plastpåse.
    4. Låt den vila cirka 1 timme i kylen, kavla sedan ut den och fodra en pajform som är cirka 28 centimeter med den utkavlade degen.
    5. Nagga botten med en gaffel och sätt in formen i 1 timme i frysen.
    6. Värm ugnen till 200 grader och grädda pajskalet i cirka 10 minuter, ta sedan ut formen och höj temperaturen till 225 grader.
    7. Fyllning: Fördela den rivna mandelmassan över det färdiggräddade pajskalet.
    8. Skala och kärna ur frukterna och skär dem i skivor och klyftor. Lägg frukten på mandelmassan och strö över den rivna vita chokladen.
    9. Grädda pajen i 225 grader i 10-15 minuter eller tills den vita chokladen fått färg.
    10. Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ulrwhe 20 november 2010

    Såååååå god... mums! Uppsakattad av alla vi bjudit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben