Ginopajer

Serverar: 8 portioner

Njut pajerna nybakade. Du som tänker på smala linjen kan välja mager pajdeg, t ex med Kesella.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör, kylskåpskallt
  • 1 msk strösocker
  • 1 st ägg
  • Fyllning
  • 2 st bananer
  • 2 st kiwi
  • 15 st jordgubbar, stora
  • 50 g vit choklad
  • Till servering
  • 0,5 paket vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i smöret i små bitar. Finfördela smöret i mjölet med en gaffel, fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt socker och ägg. Arbeta snabbt ihop till en deg. Vira in i plastfolie. Låt degen vila svalt ca 15 min.
    2. Skala och skär bananerna och kiwin i ca 2 cm stora bitar. Rensa och halvera jordgubbarna. Ta degen ur kylskåpet och dela den i bitar. Kavla ut varje bit på mjölad arbetsbänk, från mitten till kanterna, till rundlar, ca 17 cm i diameter.
    3. Lägg kiwi, bananer och jordgubbar i mitten av rundlarna. Vik över pajkanterna. Lägg pajerna på en bakpappersklädd plåt.
    4. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 15 min. Riv chokladen fint på rivjärn. Fördela chokladen över frukten.
    5. Grädda ytterligare 5 min tills chokladen har fått lite färg. Servera pajerna varma med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben