Glassbakelser med marängtäcke

Serverar: 4 portioner

Tycker du om "Glace au four"? Då kommer du att älska de här glassbakelserna som är en variant av den klassiska franska glassdesserten.

Ingredienser

  • 4 sockerkaksskivor
  • Sylt eller bär
  • 5 dl glass
  • Marängtäcke
  • 3 äggvitor
  • 150 g socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250°
    2. Lägg sockerkaksskivorna på ett ugnssäkert fat. Skär den otinade glassen i skivor.
    3. Fördela glassen på sockerkaksskivorna och lägg på en klick sylt eller några bär.
    4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner socker och vaniljsocker.
    5. Bred marängsmeten över glassen så att smeten täcker helt. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen tills marängen fått fin färg, ca 5 minuter, och servera genast.
    6. Tips! För att kunna vispa äggvitor till maräng, måste visp och skål vara absolut rena och torra. Det går också lättare att vispa vitorna om de är kalla.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben