Tycker du om "Glace au four"? Då kommer du att älska de här glassbakelserna som är en variant av den klassiska franska glassdesserten.
Ingredienser
4 sockerkaksskivor
Sylt eller bär
5 dl glass
Marängtäcke
3 äggvitor
150 g socker
1 tsk vaniljsocker
Garnering
Mandelspån
Instruktioner
Ugn: 250°
Lägg sockerkaksskivorna på ett ugnssäkert fat. Skär den otinade glassen i skivor.
Fördela glassen på sockerkaksskivorna och lägg på en klick sylt eller några bär.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner socker och vaniljsocker.
Bred marängsmeten över glassen så att smeten täcker helt. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen tills marängen fått fin färg, ca 5 minuter, och servera genast.
Tips!
För att kunna vispa äggvitor till maräng, måste visp och skål vara absolut rena och torra. Det går också lättare att vispa vitorna om de är kalla.