Bananpaj med marängtäcke

Serverar: 1 portioner

Tid: 40 minuter

Helt underbar paj. Om man älskar banan är denna ett måste!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 175 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 bananer
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull blanda i dom torra ingredienserna. Tryck ut degen i en pajform. Mosa bananerna och lägg i pajskalet. Vispa äggvitorna och socker till hårt skum och bred över bananerna. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter.
    2. Servera med glass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (12)

    camillahamlin 23 januari 2009

    Jag jobbar på dagis och gjorde din paj till mellis, barnen tyckte jätte mycket om den. Dom vill ha den VARJE fredag ;-) camillahamlin

    lena4 4 maj 2009

    Vi käkade denna i går kväll, och jag vräkte i mig två stora bitar, MUMMMMS. Betyg 5 från oss

    Lis67 23 maj 2009

    Mmmmm va god den va!!!

    morsan123 21 juni 2009

    Den här pajen var för söt för att passa mig, men mina pojkar tyckte att den var kanon.

    mbe 4 maj 2010

    Lät supergott..ska pröva den ikväll :)

    tigerlilly27 13 augusti 2011

    Bjöd på denna igår och den blev väldigt populär! Den var söt och god och som sagt gillar man banan så bara måste man prova denna :)

    Christina56 31 augusti 2011

    Mogna bananer blev förvandlade med detta recept och genast en favorit hos familjen. Tack för bra recept.

    linme 26 november 2011

    Har provat att göra den flera gånger nu och varje gång supergod. Det bästa är att äta det som blivit över dagen efter. Så, nu gör jag pajen dagen innan gästerna kommer och har den i kylskåpet över natten och serverar den sen med en klick grädde. Då blir den ännu godare!!!

    dammtuzz 29 februari 2012

    Pajen var väldigt god och uppskattad när vi hade den som dessert efter en middagsbjudning. Men jag la lite riven choklad över bananerna innan jag bred över marängsmeten, chokladmänniska som jag är! Kommer absolut att göras flera gånger! Tack för receptet! :)

    leffe12 10 maj 2012

    Den blev kanon

    Karamelli 18 maj 2012

    Denna kan jag verkligen rekommendera! Tack för ett gott recept :)

    Vique 8 april 2013

    Fy bubblan vad gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben