Bananpaj med chokladsmulor

En läckert sliskig paj där bananer och passionsfrukt får ett täcke av smulor och mörk choklad. En riktigt värmande efterrätt för mörka kvällar. På bilden har jag använt chokladploppar, men det går lika bra med hackad choklad.

Ingredienser

  • Chokladsmulor
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 150 g kallt smör
  • 1 1/4 strösocker
  • 200 g mörk choklad
  • Fyllning
  • 3 mogna bananer
  • 3-4 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Mät upp mjöl och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i mindre bitar och fördela smöret i mjölet med fingertopparna. Nyp ihop till en smulig massa och arbeta in sockret. Hacka chokladen ganska grovt och blanda ner i mjölsmulorna. Strö ut hälften av smuldegen i botten av en pajform, ca 20x20 cm.
    2. Skala bananerna och skär dem i skivor. Fördela bananbitarna över pajsmulorna i formen. Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ur fruktköttet över bananerna. Strö ut resten av pajsmulorna över frukten och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter. Låt svalna lite och servera pajen med choklad- eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Allimac 27 maj 2008

    Hur mycket och vilken sorts choklad använder du? =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben