Bananpaj med chokladsmulor
En läckert sliskig paj där bananer och passionsfrukt får ett täcke av smulor och mörk choklad. En riktigt värmande efterrätt för mörka kvällar. På bilden har jag använt chokladploppar, men det går lika bra med hackad choklad.
Ingredienser
Chokladsmulor
4 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g kallt smör
1 1/4 strösocker
200 g mörk choklad
Fyllning
3 mogna bananer
3-4 passionsfrukter
Instruktioner
- Mät upp mjöl och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i mindre bitar och fördela smöret i mjölet med fingertopparna. Nyp ihop till en smulig massa och arbeta in sockret. Hacka chokladen ganska grovt och blanda ner i mjölsmulorna. Strö ut hälften av smuldegen i botten av en pajform, ca 20x20 cm.
- Skala bananerna och skär dem i skivor. Fördela bananbitarna över pajsmulorna i formen. Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ur fruktköttet över bananerna. Strö ut resten av pajsmulorna över frukten och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter. Låt svalna lite och servera pajen med choklad- eller vaniljglass.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hur mycket och vilken sorts choklad använder du? =)