Ananas- och bananpaj med kardemumma

Serverar: 4 portioner

Mycket gott.

Ingredienser

  • Deg
  • 150 g färskost
  • 150 g smör
  • 2 3/4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl crème fraiche
  • 1citron, saft och rivet skal
  • 1 st ägg
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 dl mandel
  • 1/2 st ananas, färsk
  • 2 st bananer
  • Servering
  • Gräddfil till servering
  • Instruktioner

    1. Ugn 180 grader.
    2. Pajdeg: Blanda alla ingredienserna till pajdegen. Platta ut degen i en pajform, tryck upp det på kanterna. Använd mjöl på fingrarna så klibbar det mindre. Skär med kniv bort överflödig deg som krupit över kanten på pajformen.
    3. Fyllning: Riv mandelmassan, blanda ner crème fraiche och citronskal, vispa. Knäck i ägget och rör om. Häll i citronsaften och rör om ytterligare. Blanda ner kardemumman, grovhacka mandeln och rör i.
    4. Skär ananasen i stora tärningar och skiva bananerna i centimetertjocka skivor. Lägg frukten i pajskalet och häll på fyllningen. Peta runt lite i formen så att fyllningen blandar sig med frukten. Baka i ugnen i ca 40 minuter.
    5. Servera pajen med en klick gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben