Bananpaj.
Serverar:
6 portioner
En annorlunda paj som är godare än man kan ana.
Ingredienser
Pajdeg
100 g margarin
2½ dl vetemjöl
1 msk vatten
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
4 mosade bananer
3/4 dl strösocker
1½ tsk vaniljsocker
2 msk färskpressad citronsaft
2 dl creme fraiche
Instruktioner
Knåda ihop pajdegen och tryck ut i pajform. Förgrädda pajskalet i 175 grader 10 minuter.
Blanda ihop fyllningen och häll i skalet. Pudra över lite kanel och grädda i 175 grader i 20 minuter.
Servera ljummen med vaniljglass.
Liknande recept
Bananpaj med marängtäcke
4.6
40 min
1
12
Bananpaj à la Tobbe
4.5
10-12
8
Bananpaj med chokladsmulor
5
1
Ananas- och bananpaj med kardemumma
4
Banoffepaj
5
6-8
7
Bananpaj
8
Bananpaj
6
1
Bananpaj med nötter
4.3
45 min
6-8
2
Smarrig Bananpaj
4.5
4-5
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!