Bananpaj med nötter

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Den allra godaste bananpajen!

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl farinsocker
  • 1 dl grovhackade nötter (t ex hasselnötter, mandlar, pecan)
  • 125 g smör (för smakens skull)
  • ½ citron
  • 4 bananer
  • 1 msk honung
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Skär ner smöret med osthyvel och krama därefter ihop alltsammans till en smuldeg. Skiva bananerna och bred ut de i ett lager i pajform. Pressa citron över bananerna och ringla därefter över honungen. Bred ut smuldegen över bananerna. Grädda i ugn i 200 grader i ca 15-20 minuter (obs, gräddningstiden kan variera beroende på vilken typ av ugn du har). Servera ljummen med vaniljglass, vaniljvisp eller vispgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    hermana 23 augusti 2009

    En ny favoritpaj. Enkel att göra och väldigt god.

    peppra 21 augusti 2011

    Verkligen god! Ny favorit =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben