Nöt och kolaformar

Jättegod kaka med en fyllning av nougat och nötkolasås.

Ingredienser

  • Deg
  • 4½ dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 200 g kallt smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 100 g nougat, jag tog 2 Marabou Dubbel Nougat
  • Nötkolasås
  • 200 g blandade nötter
  • 150 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Arbeta ihop degen, gärna i matberedare. Låt vila i plastpåse i kylen ca 1 timme.
    3. Dela degen i 30 bitar och forma till bollar. Tryck ut degen i små aluminiumformar/mazarinformar.
    4. Nagga bottnarna med gaffel och ställ kallt ca 30 min. Grädda formarna mitt i ugnen, ca 10-15 min. Skär nougaten i 30 bitar och lägg en bit i varje form direkt när plåten tas ut ur ugnen.
    5. Rosta nötterna i torr stekpanna så att de får fin färg. Blanda ihop smör, grädde, muscovadosocker och sirap i en kastrull. Sjud på svag värme tills såsen börjar tjockna, ca 15-20 minuter. Blanda i nötterna.
    6. Fördela nötkolasåsen i formarna och låt dem kallna. Förvara i burk i kyl eller frys.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MoaEmilia 6 december 2009

    Bakade dom här formarna som var mycket lättbakta och försvinnande goda, jag kan varmt rekommendera mmmmmm....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben