Sconesbullar med pepparkakskrydda och nötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Dessa går utmärkt att äta som de är eller med smör, ost och grönsaker. Ett nyttigare alternativ till julfikat.

Ingredienser

  • 4 dl mjöl
  • 100 g nötter
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl margarin eller smör
  • 125 g kesella
  • 1,5 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Hacka nötterna. Rör ner alla ingredienser, dock bara hälften av nötterna i en bunke. Rör ihop till en deg. Dela upp degen i 6 bitar. Rulla och tryck ut på bakplåtspapper. Strö resten av nötterna på brödet och grädda 10 minuter i ugnen på 250 graders värme.
    2. Dem passar lika bra som bullar som bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben