Cheesecake med chokladkross

Serverar: 6-8 portioner

Mums! Perfekt efterrätt nu i sommar!

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 200 g philadephiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 10 digestivekex
  • Ca 100-200g choklad, ex. blockchoklad el. daim
  • Instruktioner

    Vispa ihop sockret och äggulorna. Rör i vaniljsockret och blanda i philadelphiaosten. Vispa grädden i en egen bunke och rör ihop med det andra. Vispa äggvitorna hårt i en egen bunke och rör ihop med det andra. Vill du kan du blanda i lite Av chokladen i smeten. Krossa kexen och chokladen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten. Häll i smeten och strö resten av kex- och chokladsmulorna ovanpå. Låt stå i frysen 7-8 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (1)

    henriksbo 5 maj 2010

    Åh, helt ljuvligt gott och alla gästerna var supernöjda! Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben