Glasstårta med knäck

Serverar: 12-15 portioner

Tid: 4 timmar

Jättegod glasstårta med "täcke" av knäck både under och över. Glassen behöver ej röras under tiden den ska stelna. Givetvis kan man göra glassen utan knäckbotten.

Ingredienser

  • Knäckbotten
  • 2 dl socker
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl sirap
  • 1 dl smält smör
  • 2 dl hackade nötkärnor
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Glassen
  • 4 st äggulor
  • 1½ dl socker
  • 1 dsk vaniljsocker
  • 6 dl vispgrädde
  • 4 st äggvitor
  • Instruktioner

    1. Rör ihop allt till knäckbotten. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter. Låt svalna.
    2. Vispa ihop äggulor, socker och vaniljsocker.
    3. Vispa vispgrädden.
    4. Vispa de 4 äggvitorna till hårt skum.
    5. Blanda allt och vänd ner vitorna.
    6. Dela knäckplattan. Bred på glassmeten på ena halvan och lägg andra halvan ovanpå. Sätt in i frysen ett par timmar. Tas ut och ätes direkt!

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10
    4.4
    100
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben