Jättegod glasstårta med "täcke" av knäck både under och över. Glassen behöver ej röras under tiden den ska stelna.
Givetvis kan man göra glassen utan knäckbotten.
Ingredienser
Knäckbotten
2 dl socker
½ dl mjölk
½ dl sirap
1 dl smält smör
2 dl hackade nötkärnor
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Glassen
4 st äggulor
1½ dl socker
1 dsk vaniljsocker
6 dl vispgrädde
4 st äggvitor
Instruktioner
Rör ihop allt till knäckbotten.
Grädda i 200 grader i 15-20 minuter.
Låt svalna.
Vispa ihop äggulor, socker och vaniljsocker.
Vispa vispgrädden.
Vispa de 4 äggvitorna till hårt skum.
Blanda allt och vänd ner vitorna.
Dela knäckplattan. Bred på glassmeten på ena halvan och lägg andra halvan ovanpå. Sätt in i frysen ett par timmar. Tas ut och ätes direkt!